InnoVativnost je stigla u region! InnoSchool projekat i u Srbiji.


Uvek smo rado viđeni gosti na projektima razvijanja preduzetničke svesti i edukacije. Regionalna agencija za razvoj i evropske integracije (RAREI) je 24. decembra 2018. godine, predstavila projekat pod pokroviteljstvom Evropske Unije pod nazivom “InnoSchool”. “Veliko nam je zadovoljstvo što smo deo ovog poduhvata i što imamo šansu da kao digitalna agencija učestvujemo u širenju i […]

Bez komentaraDogađaji, ,
  • Članci
  • Komentari
  • Povezani

Uvek smo rado viđeni gosti na projektima razvijanja preduzetničke svesti i edukacije.

Regionalna agencija za razvoj i evropske integracije (RAREI) je 24. decembra 2018. godine, predstavila projekat pod pokroviteljstvom Evropske Unije pod nazivom “InnoSchool”.

“Veliko nam je zadovoljstvo što smo deo ovog poduhvata i što imamo šansu da kao digitalna agencija učestvujemo u širenju i predstavljanju projekta širokim masama u cilju osnaživanja preduzetničke kulture i podsticanja angažovanja kako mladih, tako i srednjoškolskih ustanova u oblasti društvenih inovacija i preduzetništva.”

– Miloš Lukić / Creative Brackets

InnoSchool se bavi uvođenjem sistemskih promena koje su neophodne za jačanje preduzetničke kulture i povećanjem angažovanja mladih u oblasti društvenih inovacija i preduzetništva.

RAREI naglašava da je opšti cilj projekta podsticanje preduzetničkog duha kod učenika srednjih škola putem razvoja, testiranja i uvođenja inovativnog “InnoSchool” sistema učenja u već postojeću nastavu o preduzetništvu u srednjim školama i gimnazijama u kojima se ovaj predmet našao na listi izbornih predmeta.

U InnoSchool projekat je uključeno 11 projektnih partnera i 6 pridruženih strateških partnera kako bi stvorili jedinstveno partnerstvo zasnovano na sledećim osnovnim ekspertizama:

  • Socijalna inovacija / jačanje preduzetništva
  • Uticaj na obrazovanje
  • Ozbiljni aspekti igre / ICT
  • Olakšavanje politike i odgovornost za nastavne planove i programe.

Činjenica da će InnoSchool projekat biti pilotiran u 9 zemalja i ukupno 90 srednjih škola nam govori o ozbiljnosti ovog projekta finansiranog od strane fondova Evropske unije.

Prisutni na uvodnoj prezentaciji su mogli da saznaju da je projekat tek započet i kako njegovi predstavnici prenose, profesori i direktori srednjih skola su i više nego dobrodošli da se priključe daljoj fazi planiranja InnoSchool projekta, koji će finalnu fazu realizacije doziveti u 2021. godini.

Kao rezultat prvog dela projekta, uz zajedničke napore, obrazovni kadar iz 10 odabranih škola će osmisliti koncept interaktivne igre za online simulaciju društvenih inovacija i preduzetništva koji će pomoći kako učenicima tako i profesorima u savladavanju predmeta.

Aspekt međuškolskog takmičenja i korišćenje društvenih mreža potpomaže atraktivnosti sistema učenja.

Pozivamo sve srednje škole regiona da se priključe projektu kako bismo zajedno uveli inovativnost u obrazovni sistem. Takođe, nadamo se da će se kolege iz medijskih i PR agencija pridružiti i biti prvi koji će podeliti pojedinosti ovog projekta.

Posebno bismo se zahvalili predstavnicima RAREI organizacije, kolegama iz Pink & White agencije na organizaciji uvodnog događaja i obrazovnom kadru srednjoškolskih ustanova koje žele da se uključe u ovaj projekat.

Više o InnoSchool projektu:

http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/innoschool
http://www.rarei.rs/innoschool

Dokumenti:

Kontakt Info:

RAREI / Biljana Jončić
biljanajoncic@gmail.com

RAREI / Marija Janjić
marija.janjic88@gmail.com

Događaji, ,
Autor:
Creative Brackets

We are striving to get the best content to you and provide information that might be interesting for you. Let us know what you think, what you want to learn about.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Podelite članak

sa Vašim prijateljimaZdravo!

Dobrodošli u Creative Brackets. Drago nam je da ste ovde. Možete nam ostaviti Vaš email ispod kako bi mogli da Vam šaljemo zanimljive članke: