Da li je mom poslovanju potreban SEO?

{ Creative Brackets }
{ Creative Brackets }
20/01/2022   /   0

Da, vaše poslovanje bi trebalo da ulaže u SEO. Optimizacija za pretraživače nudi način za povećanje saobraćaja bez plaćanja za svaki klik.

Kada pokrenete PPC oglase, biće vam naplaćen svaki klik koji dođe na vaš sajt preko tog kanala. Međutim, ako se vaš sajt organski rangira na pretraživačima, ovaj saobraćaj je u suštini besplatan (barem u smislu cene po kliku). Naravno, potrebno je ulaganje u veštine i resurse da bi se rangirali na SERP-ovima.

Ako ste u mogućnosti da svoj sajt rangirate na vrhu pretraživača, imaćete koristi od toka saobraćaja koji neće imati povezane troškove klikova i koji neće prestati kada se oglasi isključe. Organski se rangirajte i uživaćete u vidljivosti 24 sata dnevno.

Ali hajde da takođe zapamtimo da je organska pretraga odgovorna za prosečno 53% ukupnog saobraćaja na sajtu. Ako ignorišete SEO, vaši konkurenti uživaju u ovom saobraćaju. Većina preduzeća ne može zanemariti važnost SEO-a. Bez obzira koji tip kompanije ste, da li ste lokalno preduzeće, prodajete putem interneta ili ste globalno preduzeće, morate da obratite pažnju na svoju SEO strategiju.