Koliko odabir tehnologije utiče na rad sajta?

{ Creative Brackets }
{ Creative Brackets }
20/05/2020   /   0

Sve tehnologije su uznapredovale, kao i proces izrade samog sajta, standardi i način izrade. U velikom slučaju odabir tehnologije može biti presudan kod većih platformi dok kod manjih, prezentativnih sajtova sama back-end tehnologija nema presudan značan u samoj brzini, skalabilnosti i održivosti sajta.

Postoje određene tehnologije koje imaju svoju specifičnu namenu. Ako ih iskoristite na način za koji su i kreirani rezultati su uvek dobri, ali isto tako, ako uzmete bilo koju tehnologiju i pristupite joj na nestručan način, bilo koji projekat može biti loš. 

Veliki broj klijenata nam dolazi jer su i sami primetili da nešto nije u redu, a to se obično odnosi na sledeće:

- Sajt ili aplikacija ima probleme, loša funkcionalnost

- Često se pojavljuju novi problemi

- Dodavanje čak i manjih funkcionalnosti zahteva mnogo vremena

Ovo su samo neki od znakova da sam projekat nije dobro postavljen. Cilj svakog programera bi trebalo da bude da Vaš sajt funkcioniše kako je i zamišljeno, da skrati vreme rada na manjim zadacima, omogući lako ažuriranje koda i da poboljšava sigurnost sajta.

Ukoliko koristite nekih od CMS rešenja kao što su WordPress, Drupal i drugi njima slični, jednim delom Vam je dodeljen kvalitet koji su postavili oni koji su iste CMS-ove i kreirali stoga je custom rešenje možda i najbolje za Vas, ako razmišljate o većim sistemima ili platformama.