Google želi da Vam pomogne da zaustavite DDoS napade


Na Google Ideas Summit-u održanom u Njujorku 2013. godine Google je predstavio svoj novi servis napravljen da pomogne veb sajtovima u borbi protiv online napada. Usluga se zove Project Shield i predstavlja način da se zaustavi ućutkavanje slobode govora i izražavanja putem interneta, čest problem koji imaju veb sajtovi koji se bave vestima, izborima pa čak […]

Bez komentaraSigurnost, Vesti, , ,
  • Članci
  • Komentari
  • Povezani

Na Google Ideas Summit-u održanom u Njujorku 2013. godine Google je predstavio svoj novi servis napravljen da pomogne veb sajtovima u borbi protiv online napada. Usluga se zove Project Shield i predstavlja način da se zaustavi ućutkavanje slobode govora i izražavanja putem interneta, čest problem koji imaju veb sajtovi koji se bave vestima, izborima pa čak i ostali.

“Gotovo svi koji su objavili nešto zanimljivo su bili meta napada u nekom trenutku.” Vođa projekta Džordž Konard za Wired.com

Postoji mnogo sajtova podložnih ovim napadima, posebno oni koji ne koriste posebne sisteme za distribuciju sadržaja (eng. CDN) ili bolje hosting provajdere koji im mogu pomoći u prevenciji napada.

Iako je servis originalno imao oko 100 korisnika danas je dostupan svima, ne samo državnim sajtovima.

Kako bi pokazali da su DDoS napadi veoma česti i ozbiljni, Google je u partnerstvu sa sigurnosnom firmom Arbor Networks predstavio i Digitalnu Mapu Napada. Interaktivnu mapu koja prikazuje žive podatke o DDoS napadima koji se dešavaju širom sveta.

Šta je DDoS napad?

Distribuirani napad za onemogućavanje usluga ili DDoS je napad na mašinu ili mrežu sistema koji ima za cilj da obori ili zaustavi rad servera sajta tako što će preplaviti isti zahtevima. Česta analogija koja se koristi kako bi se bliže opisao napad je da veća grupa ljudi navali i zakrči ulaz u prodavnicu, sprečavajući pravim kupcima da uđu i time onesposobi ili obustaviti normalan rad.

Project Shield

Na sajtu Project Shield servisa možete pročitati da li se kvalifikujete za prijavu na ovaj za sada besplatan servis, šta je potrebno da bi se kvalifikovali, kako početi sa uslugom i kako će se vaši podaci koristiti.

 

Ukoliko mislite da Vam je ova usluga potrebna obavezno pogledajte, do tada, ukoliko Vam treba pomoć oko prevencije ovakvih i sličnih napada pišite nam u sekciji komentara.

Hvala na vremenu i sve najbolje,
Vaš Creative Brackets.

Sigurnost, Vesti, , ,
Autor:
Creative Brackets

We are striving to get the best content to you and provide information that might be interesting for you. Let us know what you think, what you want to learn about.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Podelite članak

sa Vašim prijateljimaZdravo!

Dobrodošli u Creative Brackets. Drago nam je da ste ovde. Možete nam ostaviti Vaš email ispod kako bi mogli da Vam šaljemo zanimljive članke: