Development | Development Agency

ŠTA BI TREBALO DA UZMETE U OBZIR

kada ste u potrazi za development agencijom?


Client avatar

Zadobili smo poverenje preko 100 klijenata!

Tehnologija

Danas, tehnologija je najvažnija alatka u procesu razvijanja sajtova ili cloud aplikacija. Tehnologija može da diktira performanse, skalabilnost, cenu i još mnogo toga, tako da izbor prave tehnologije predstavlja prvi korak na pravom putu ka savršenim proizvodom ili alatom.

Prilagodljivost

Skalabilnost je bitna koliko i preostale tri stvari koje ćemo pomenuti. Stvaranje skalabilnih aplikacija znači bržu, lakšu nadogradnju i rad kasnije. U većini slučajeva utiče na cenu koštanja daljeg razvoja i putanju projekta, jer je brzina veoma bitna za startup kompanije.

Iskustvo

Na kraju, ništa manje bitno, iskustvo. Bez iskustva ne bi bilo znanja da se spoji i kompletira projekat koji bi na kraju bio okarakterisan kao dobar i po standardu. Ponosni smo na činjenicu da smo radili na velikim projektima gde su tehnologija, skalabilnost i performanse igrali veliku ulogu.

Performanse

Čest je slučaj da ljudi kažu da bez prave tehnologije ne možete imati dobre performanse. To je tačno, ali mi ne govorimo samo o performansama aplikacija, već i o performansama razvoja neke kompanije i kako rukovode razvojnim zadacima.

Siguran, brz i nadogradiv | ReadyCMS

Siguran, brz i nadogradiv

Da li ste čuli za ReadyCMS?


Naš sajt je napravljen uz pomoć ReadyCMS-a, sistema za upravljanje podacima koji je naš tim razvio kako bi pružio sve ono što nedostaje CMS platformama koje poznajete.

Pitali ste nas:


Koliko odabir tehnologije utiče na rad sajta?

Sve tehnologije su uznapredovale, kao i proces izrade samog sajta, standardi i način izrade. U velikom slučaju odabir tehnologije može biti presudan kod većih platformi dok kod manjih, prezentativnih sajtova sama back-end tehnologija nema presudan značan u samoj brzini, skalabilnosti i održivosti sajta.

Postoje određene tehnologije koje imaju svoju specifičnu namenu. Ako ih iskoristite na način za koji su i kreirani rezultati su uvek dobri, ali isto tako, ako uzmete bilo koju tehnologiju i pristupite joj na nestručan način, bilo koji projekat može biti loš. 

Veliki broj klijenata nam dolazi jer su i sami primetili da nešto nije u redu, a to se obično odnosi na sledeće:

- Sajt ili aplikacija ima probleme, loša funkcionalnost

- Često se pojavljuju novi problemi

- Dodavanje čak i manjih funkcionalnosti zahteva mnogo vremena

Ovo su samo neki od znakova da sam projekat nije dobro postavljen. Cilj svakog programera bi trebalo da bude da Vaš sajt funkcioniše kako je i zamišljeno, da skrati vreme rada na manjim zadacima, omogući lako ažuriranje koda i da poboljšava sigurnost sajta.

Ukoliko koristite nekih od CMS rešenja kao što su WordPress, Drupal i drugi njima slični, jednim delom Vam je dodeljen kvalitet koji su postavili oni koji su iste CMS-ove i kreirali stoga je custom rešenje možda i najbolje za Vas, ako razmišljate o većim sistemima ili platformama. 

Izrada jeftinih sajtova? Šta mislite o tome?

U idealnoj situaciji svaki sajt treba da ima cilj zbog čega se pravi a nakon toga i ciljeve koji se menjaju kako se i on menja, ažurira, poboljšava.

Firme koje napreduju ne mogu da dozvole da im sajt stagnira, I on mora da napreduje.

Naravno, odluke se donose i na osnovu veličine investicije i drugih kriterijuma koji u nekim slučajevima i nisu idealni. Mnogi posmatraju izradu sajta kao nepotreban trošak i žele da ti isti troškovi budu što manji kompromitovajući benefite i možda buduće prihode koje sajt može da im donese.

Mi ne kritikujemo jeftinu izradu sajtova i agencije koje nude ovakvu vrstu usluge koju možete pronađi po internetu, ali veoma oštro ocenjujemo lošu izradu sajtova. Sajt ne mora biti skup, ali mora biti dobar.

Ne, mi ne pravimo jeftine sajtove!

Svaki sajt koji se izradi od strane našeg tima mora da zadovolji određene kriterijume koje mi sebi zadajemo, pa onda kriterijume klijenta.

Izrada sajta za nas znači kvalitetno pisanje koda, pravilnu semantiku, strukturu i arhitekturu sajta, optimizovanje brzine rada sajta, osnovnu optimizaciju koda i tehničkih aspekata za pretraživače i bolje rangiranje na Google-u, prijavu sajta na potrebne servise i naravno poboljšanje sigurnosnih aspekata sajta.

Moj WordPress sajt radi sporo, kako mogu da ga ubrzam?

Postoje dva osnovna načina ubrzavanja bilo kog sajta:

Ubrzavanje aplikativnog dela 

Ubrzavanje resursa

Ubrzavanje aplikativnog dela se odnosi na samo ubrzavanje rada aplikacije, koda sajta, funkcija, rada baze podataka, optimizovanje fajlova i sličnih akcija kojima smanjujete korišćenje resursa.

Ubrzavanje resursa se odnosi na server, odnosno hosting Vašeg sajta. WordPress je poznat po tome što crpi dosta resursa te je za veće sajtove potrebno imati više RAM memorije i jaču procesorsku moć. Ukoliko imate deljeni hosting, drugi sajtovi na tom serveru mogu da Vam predstavljaju problem a u slučaju virtuelnog servera, pokušajte da zakupite servere sa minimalno 4GB rama kako u budućnosti ne biste imali problem dok se Vaš sajt razvija.

Imajte u vidu da broj pluginova i sadržaj utiče na sam rad.

Da li koristite CDN i koji?

CDN je jedan od načina kako možete ne samo ubrzati rad Vašeg sajta, već i imati veću sigurnost i pouzdanost. Mnogi CDN sistemi pružaju i dodatne funcionalnosti koje mogu pružiti dosta benefita Vašem sajtu.

U osnovi, CDN sistemi treba da drže kopiju sadržaja Vašeg sajta na nekoliko lokacija širom zemlje i da isti statični sadržaj, sa najbliže lokacije, plasiraju korisniku koji dođe na Vašu internet stranicu. Što je korisnik bliži serveru, sajt će brže raditi, odnosno podaci sa sajta će mu se brže plasirati.

Naša digitalna agencija koristi CloudFlare CDN za gotovo sve projekte kao standard naše usluge izrade sajtova i aplikacija.

Kako sortirati vrednosti u tabeli ako postoje NULL vrednosti?

Ukoliko u MySQL-u radite uzlazno sortiranje po koloni koja sadrži brojeve može da se desi da rezultat sortiranih vrednosti ne bude onakav kakav ste očekivali ako ta kolona može da sadrži i NULL vrednost.

Recimo da imate kolonu sort, čije ste vrednosti postavili da idu 0, 1, 2, 3 itd.
Ukoliko sortirate tabelu sa ORDER BY sort ASC, očekujete da će rezultat bitu uzlazni niz.

Ono što se često desi je da vrednosti budu: NULL, NULL, 0, 1, 2, 3 itd. što znači da sve NULL vrednosti imaju prednost u odnosu na integer vrednosti. Ovo je tačno jer MySQL posmatra NULL vrednost kao nižu vrednost i od 0.

Ukoliko želite da NULL vrednosti budu u nizu nakon integer vrednosti, Vaš upit mora da glasi ovako:

ORDER BY -sort DESC

Idi na Forum

Postoji 5 diskusija na ovu temu

Želite da saznate više o

TEHNOLOGIJAMA KOJE KORISTIMO


Marketing

Istražujemo i razvijamo marketinške strategije za biznise integrišući marketinške koncepte, najbolje prakse, uvide i rezultate istraživanja sa različitim pristupom, kako bi uticali na ponašanje koje će koristiti vašem biznisu.

Google
Google Ads
Facebook

e-Trgovina

Ukoliko imate e-Commerce sajt ili želite da započnete sa online prodajom, nudimo našu podršku i usluge sa personalizovanim prodavnicama ili implementacijom široko rasprostranjenih tehnologija, kao što su WooCommerce ili OpenCart.

Woocommerce
Opencart
Magento

Mobilne aplikacije

Uživamo u razvoju mobilnih aplikacija i radu na UX i UI dizajnu za korisnike manjih ekrana.
Dok razvoj mobilnih aplikacija konstantno raste, nudimo usluge razvoja aplikacionog softvera za prenosne uređaje sa Android, iOS i Windows operativnim sistemima.

Android
Apple
Microsoft
Framework 7
Ionic

Web

Nudimo dizajn i razvoj servisa od običnih sajtova do booking sistema, online plaćanja i skalabilnih i brzih aplikacija zasnovanih na popularnim tehnologijama.

JQuery
HTML5
Sql
Ajax
Php
Javascript

CMS

Za sajtove sa temom bloga, vesti, prodavnice ili drugih funkcija, gde niste zadovoljni trenutnim content management sistemima, kao što su WordPress, Joomla, Drupal i tako dalje, nudimo našu uslugu kreiranja personalizovanog content management sistema i admin panela sa kompleksnim i moćnim funkcijama.

Wordpress
Magento
Melody

Plaćanje putem interneta

Za online plaćanja sa Visa, Master, Maestro ili drugim karticama možete koristiti PayPal payment gateway, Stripe, 2Checkout ili druge sisteme.

PayPal
Stripe
2checkout

"Izaberite pravi tim,
koji će uvek biti uz vas."

Imate pitanja za nas?

Konktaktirajte nas

Oblasti stručnosti


Web aplikacije rešenja

E-commerce

Performanse aplikacija

Mobilna i tablet rešenja

Integracija API sistema

Komplekse arhitekture

Prilagodljivost aplikacija

Optimizacija resursa i brzine

Bezbedonosne prevencije i zaštite

Creative Brackets Developer
Koji su vaši standardi u izradi i razvoju?

Creative Brackets je digitalna agencija koja uvek isporučuje više. Uverićemo se da je sve u najboljem redu i da je onako kako treba da bude… bolje!

Dizajn


Dizajn

Podrška


Podrška