Po treći put predavači na Best Design Week događaju


Ove godine smo pozvani da učestvujemo kao kompanija, što nam je posebno drago, jer nam pruža priliku da podelimo svoje znanje i iskustvo koje smo stekli u radu sa klijentima i projektima sa studentima koji će učestvovati u Web Design Advanced radionici.

0 komentar(a) Događaji, BDW2019, Best Design Week,
  • Članak
  • Komentari
  • Povezano

BEST design WEEK je seminar dizajna i brendiranja koji će ove godine biti održan deveti put zaredom u Beogradu od 18. do 25. maja u organizaciji Udruženja studenata tehnike Evrope – Beograd. Studenti svih fakulteta Univerziteta u Beogradu imaće priliku da učestvuju u radionicama i predavanjima eminentnih predavača iz oblasti brendiranja, grafičkog i web dizajna i digitalne fotografije.

Cilj projekta je da se studentima Univerziteta u Beogradu omogući da savladaju ili usavrše principe dizajna i brendiranja.

Ove godine smo pozvani da učestvujemo kao kompanija, što nam je posebno drago jer nam pruža priliku da podelimo svoje znanje i iskustvo koje smo stekli u radu sa klijentima i projektima, sa studentima koji će učestvovati u Web Design Advanced radionici.

Koncept veb dizajn radionice

Radionica, kao i sam događaj će trajati od 18. do 25. maja. Tokom ovih 7 dana naš tim će držati radionicu od 18h do 21h svaki dan, u vreme kada se održavaju i sve ostale radionice.

Radionice će se održavati na FON-u, a ideja veb dizajn radionice je da edukuje studente o dizajnu, programiranju, principima, procesu, radu u timu i na projektima.

Kao predavači naš tim će ujedno nastupati i kao klijent za projekte koje ćemo spominjati u daljem tekstu.

Raspored veb dizajn radionice:

  • 18. maj - Otvaranje događaja;
  • 19. maj - Uvod i upoznavanje; Podela timova; Dodela projekata; Uvodno predavanje/panel diskusija;
  • 20. maj - UX predavanje/panel diskusija; Izrada mokapova i skica; Demonstracija alata;
  • 21. maj - UI/dizajn predavanje/panel diskusija; Rad na dizajnu;
  • 22. maj - Programiranje, tehnologije i alati predavanje/panel diskusija; Rad na projektu;
  • 23. maj - Revidiranje; Interakcija sa klijentom (predavačima);
  • 24. maj - Rad na projektu; Vežbanje prezentacionih veština;
  • 25. maj - Prezentacija projekata; Zatvaranje događaja;

Projekti i zadaci:

Studenti će biti podeljeni u pet grupa. Svaki tim će imati jednog dizajnera i dva programera.

Svakom timu će biti dodeljen po jedan projekat, odnosno zadatak da kreiraju landing stranicu sajta. Svaki projekat ima određene ciljeve koje treba ispuniti, ciljnu grupu za koju se projekat radi i klijenta koji treba da bude zadovoljan projektom i saradnjom sa timom.

Timovi će dobiti projektni zadatak na osnovu kojeg treba da započnu rad na projektu.

Teme odabrane za ovu radionicu su:

  1. Modni brend koji je angažovao tim da kreira landing stranu, optimizovanu za određenu ciljnu grupu radi prodaje kolekcije torbi.
  2. Butik satova sa dve linije proizvoda. Na ovom projektu će sarađivati dva tima, koji će raditi za istog klijenta.
    1. Od prvog tima se zahteva da kreira landing stranicu za prodaju skupih modela časovnika. Ova landing stranica targetira ljude koji žele da imaju skupocen časovnik i koji zapravo kupuju lifestyle.
    2. Drugi tim će raditi na stranici za prodaju pristupačnijih modela časovnika.
  3. Startup kompanija koja pokreće svoju kampanju na Kickstarteru i koja želi sajt koji će upoznati publiku sa proizvodom, timom, i pozvati sve da učestvuju u kampanji.
  4. Koncept Instagram početne strane. Tim kojem će biti dodeljena ova tema imaće za cilj kreiranje Instagram početne strane. Šta bi Instagram imao na početnoj strani? Cilj je da ova landing strana privuče one koji nemaju nalog na ovoj društvenoj mreži, ali i takođe da ponudi nešto onima koji već poseduju nalog.

Svi projekti zahtevaju maštu, kreativnost, istraživanje, optimizaciju stranice za dostizanje cilja i druge veštine poput saradnje sa timom, predanost i profesionalizam.

Predavači i asistenti

Miloš Lukić / CEO
( Predavač )

Ivona Petrović / UI/UX Dizajner
( Predavač )

Marko Platanić / CTO
( Asistent radionice )

Nikola Cvejić / Junior dizajner
( Asistent radionice )

Ivan Nedeljković / Junior BE developer
( Asistent radionice )

Danilo Stanojević / Junior FE developer
( Asistent radionice )

Šta možete očekivati od radionice

Naš tim će dati svoj maksimum da ovogodišnji BEST bude najbolji BEST ikad. Pored predavanja, panel diskusija i učešća u projektu, upoznaćemo studente sa alatima i praktičnim savetima koje mogu koristiti na svojim projektima nakon radionice, a koje smo mi iskusili u radu sa našim klijentima.

To nije sve. U toku radionice podelićemo Dribbble pozivnice, ali o tome više u narednim danima.

Zašto smo i mi uzbuđeni

Ovo će biti treći put za naše osnivače, Miloša i Marka, da učestvuju na ovom događaju i ceo tim je ponosan što će predstavnici naše digitalne agencije biti zaduženi za naprednu veb dizajn radionicu i ovog puta.

Učestvovanje na ovakvom događaju zahteva dosta pripreme i timskog rada, a sam kvalitet radionice ne zavisi samo od nas, več i od kolega iz same organizacije.

Ono što nismo znali je zapravo koliko su organizatori zadovoljni prethodnim radionicama, te smo veoma srećni što možemo i sa vama da podelimo email koji smo dobili od njih:

Želite da budete u toku sa događajem?

Pratitite Creative Brackets na Instagramu ili nas zapratite na Facebooku.

Obevezno zapratite i Best Design Week.

Hashtag koji ćemo koristiti na događaju: #bestdesignweek

Hvala vam na vremenu

Ne zaboravite da podelite članak ukoliko vam se sviđa, a ukoliko vam se dopada ono što naš tim radi ostavite nam ocenu na Facebook-u, Google-u ili Trustpilot-u. <3


{ Creative Brackets }

{ Creative Brackets }


Welcome to our blog! We hope you find the posts interesting and informative. We strive to bring you the latest and most relevant content on a variety of topics. Thank you for stopping by and we wish you a great day!

Ostavite komentar




Podelite članak

sa Vašim prijateljima