Šta je CMS (Content Management System)?


Ovaj sveobuhvatan vodič objašnjava šta su CMS (sistemi za upravljanje sadržajem) i kako se koriste u različitim oblastima poput blogovanja, e-trgovine, korporativnih web stranica, portala za rezervacije i edukativnih platformi. Uverite se u prednosti upotrebe CMS-a za poboljšanje digitalne prisutnosti, olakšavanje kolaboracije, i optimizaciju operativne efikasnosti.

0 komentar(a) Marketing,
  • Članak
  • Komentari
  • Povezano

Internet je postao neizostavni deo modernog poslovanja, gde prisustvo na mreži i vidljivost predstavljaju ključne faktore uspeha. U tom kontekstu, kreiranje i održavanje veb stranica može da deluje kao težak i zastrašujući zadatak, posebno za one koji nemaju programerske veštine.

Upravo tu na scenu stupaju sistemi za upravljanje sadržajem (skraćeno CMS = Content Management System). Ova softverska rešenja su dizajnirana da pojednostave čitav proces i omoguće korisnicima da se fokusiraju na ono što je najvažnije - sadržaj.

CMS platforme nude intuitivno okruženje u kojem korisnici mogu lako da upravljaju svojim web stranicama, bez potrebe za širim tehničkim znanjem. Time se prisutnost i vidljivost u digitalnom svetu čini dostupnijom nego ikada pre, stavljajući korisnike i njihov sadržaj u prvi plan.

Primena sistema za upravljanje sadrzajem


CMS sistemi su se pokazali kao izuzetno koristan, fleksibilan, alat u digitalnom svetu, pružajući širok spektar primena u različitim oblastima. Sposobnost da pojednostavi i olakša upravljanje sadržajem čini CMS idealnim izborom za niz aktivnosti na internetu.

1. Pisanje blogova

CMS sistemi su postali nezaobilazni u svetu blogovanja. Omogućavaju piscima/kreatorima da se fokusiraju na stvaranje sadržaja, dok istovremeno pružaju laku i efikasnu distribuciju njihovih radova širokoj publici (sistem preuzima tehničke aspekte distribucije i dostupnosti sadržaja).
Image shows custom content editor page where you can type your blog post and have it posted to your website.

  • funkcije kao što su automatsko poboljšanje SEO-a, integracija sa društvenim mrežama i responzivni dizajn osiguravaju da blog postovi dosegnu široku publiku i izgledaju odlično na svim uređajima
    The image shows SEO tools built in to our custom content pages, allowing our clients to tweak SEO settings for specific content when needed.
  • mogućnost zakazivanja objava i integracija sa alatima za analitiku omogućava blogerima da efikasno planiraju svoju strategiju sadržaja i prate metrike angažovanja

Primer: Blogeri mogu koristiti CMS funkcije poput oznaka i kategorija za organizovanje sadržaja, što olakšava čitaocima pronalaženje povezanih postova. Sistem za upravljanje komentarima takođe podstiče izgradnju zajednice oko bloga omogućavajući angažovanje čitalaca.

2. Upravljanje online prodavnicama


Upravljanje online prodavnicama se znatno pojednostavilo zahvaljujući CMS platformama koje podržavaju e-trgovinu, omogućavajući vlasnicima da efikasno upravljaju inventarom, prate narudžbine, i kontrolišu plaćanja.
Image shows eCommerce dashboard that lets you track your orders and their statuses.

  • CMS sistemi pružaju robusne alate za upravljanje zalihama, praćenje narudžbina i sigurno procesuiranje plaćanja
  • mogućnost upravljanja promocijama, popustima i obaveštenjima za kupce, unapređujući iskustvo kupovine i racionalizujući poslovne operacije

Primer: CMS platforme mogu automatski da ažuriraju nivoe zaliha, šalju upozorenja o stanju zaliha ili čak sugerišu srodne proizvode kupcima, time povećavajući potencijal za prodaju i zadovoljstvo kupaca.

Korporativne web stranice


Korporativne web stranice se oslanjaju na CMS sisteme za objavljivanje ažuriranja, vesti, proizvoda i usluga, što olakšava komunikaciju sa klijentima i partnerima.

  • CMS olakšava brzo objavljivanje ažuriranja, vesti i informacija o proizvodima, osiguravajući da web stranica ostane aktuelna i informativna
  • integracija sa CRM sistemima i korisničkim portalima omogućava unapređenu korisničku podršku i druge usluge

Primer: Korporacije mogu koristiti svoj CMS za hosting sigurnih portala za korisničku podršku, omogućavajući korisnicima da podnose zahteve za podršku, preuzimaju korisničke uputstva i pristupaju personalizovanim resursima, sve sa iste platforme.

Portali za rezervacije


Portali za rezervacije, poput onih za hotele, restorane ili događaje, koriste CMS platforme za upravljanje rezervacijama, dostupnošću i specijalnim ponudama, pružajući korisnicima laku navigaciju i interakciju.

  • mogu upravljati rezervacijama u realnom vremenu, proverama dostupnosti i posebnim ponudama
  • korisnički interfejs za ove portale je dizajniran tako da bude intuitivan, omogućavajući kupcima da lako izvrše rezervacije i odmah dobiju potvrdu

Primer: Sajt ze rezervacije hotela može da integriše CMS platformu i svoj sistem za upravljanje objektima (tzv. property management system) čime se omogućava prikazivanje dostupnosti soba u realnom vremenu, izbor dodatnih pogodnosti za potencijalne goste, te mogućnost onlajn prijave.

Edukativne platforme


Edukativne platforme možda predstavljaju jednu od najinovativnijih primena CMS sistema, omogućavajući stvaranje i distribuciju obrazovnog materijala. kao što su online kursevi, interaktivni testovi i tutorijali.

  • podržavaju kreiranje i distribuciju obrazovnog sadržaja, uključujući online kurseve, interaktivne testove i tutorijale
  • zahvaljujući integraciji sa različitim alatkama i resursima (multimedijalni sadržaj, interaktivni alati), edukativne platforme na CMS-u pružaju priliku za dinamično učenje prilagođeno potrebama svakog učenika.

Primer: Obrazovni CMS može pružiti adaptivne sisteme učenja, gde se sadržaj i ocenjivanje dinamički prilagođavaju na osnovu napretka i performansi učenika. Takođe može olakšati saradnju između studenata i nastavnika kroy kreiranje i upravljanje forumima, kolaborativnim vikijima i drugim zajedničkim resursima.

Uzimajući u obzir sve ove primene, jasno je da su mogućnosti korišćenja CMS sistema praktično neograničene, zahvaljujući njihovoj fleksibilnosti i lakoći korišćenja. Oni omogućavaju organizacijama i pojedincima da lako kreiraju, upravljaju i optimizuju svoje online prisustvo, bez obzira na tehničko znanje ili resurse.

Napredne funkcionalnosti i integracije CMS sistema


Složeniji aspekti korišćenja CMS-a koji prevazilaze osnovno upravljanje sadržajem, baveći se svestranošću sistema i njihovom ulogom u širem digitalnom ekosistemu.

1. Integracija sa drugim digitalnim alatima


CMS sistemi mogu se efikasno povezivati sa širokim spektrom digitalnih alata, čime se znatno povećava njihova funkcionalnost.

  • Sistemi za upravljanje odnosima sa klijentima (Customer Relationship Management): Integracija sa CRM sistemima omogućava bolje upravljanje klijentima i prodajnim procesima
  • Marketing alati: Povezivanje sa alatima za email marketing i društvene mreže olakšava automatizaciju marketinga i poboljšava angažovanost korisnika

Ove integracije omogućavaju korisnicima da iz centralizovanog sistema upravljaju različitim aspektima svog digitalnog prisustva, štedeći vreme i resurse.

2. Prilagođeni tipovi sadržaja i klasifikacije sadržaja


CMS platforme omogućavaju kreiranje prilagođenih tipova sadržaja koji odgovaraju specifičnim potrebama korisnika, što je naročito korisno za sajtove sa složenom strukturom i raznolikim tipovima sadržaja.
The image shows the list of content types created in ReadyCMS. You can create your onw content types how ever you wish.

  • Fleksibilnost u kreiranju: Korisnici mogu definisati svoje tipove sadržaja, bilo da je reč o proizvodima, recenzijama, korisničkim vodičima, člancima ili bilo kojoj drugoj kategoriji, sa specifičnim poljima i karakteristikama koje su relevantne za taj tip.
  • Klasifikacije za bolju organizaciju: Klasifikacije sadržaja omogućavaju kategorizaciju sadržaja unutar CMS-a. Ove kategorije i oznake olakšavaju upravljanje sadržajem, poboljšavaju pretragu i navigaciju, i omogućavaju korisnicima da brzo pronalaze povezani sadržaj. Ove taksonomije takođe igraju važnu ulogu u strukturi SEO, pomažući u boljem indeksiranju stranica od strane pretraživača.
  • Ponovna upotreba sadržaja: Sa efikasno organizovanom klasifikacijom i prilagođenim tipovima sadržaja, CMS omogućava lakšu ponovnu upotrebu sadržaja u različitim kontekstima bez potrebe za dupliranjem rada.

Ove funkcije CMS platformi omogućavaju korisnicima da efikasno upravljaju raznovrsnim sadržajem i optimizuju svoje web stranice za bolje korisničko iskustvo i vidljivost u pretraživačima.

3. Upravljanje višejezičnim sadržajem i više sajtova


Neki CMS sistemi podržavaju upravljanje višejezičnim sadržajem i omogućavaju upravljanje više sajtova iz jednog interfejsa. Ovo omogućava organizacijama da efikasno upravljaju lokalizovanim sadržajem za različite geografske regije, kao i da održavaju više brendova ili proizvodnih linija na različitim domenima, sve iz centralizovane kontrolne table.
The image show the multilingual options of ReadyCMS - you can choose which languages you are going to use, and how many of those you need.

  • Višejezični sadržaj: CMS sistemi sa podrškom za više jezika omogućavaju kreiranje, uređivanje i prikazivanje web stranica na više jezika. Ovo je izuzetno korisno za multinacionalne korporacije koje trebaju da komuniciraju sa klijentima u njihovim maternjim jezicima. Funkcija automatskog prepoznavanja jezika korisnika može dodatno personalizovati iskustvo na sajtu, povećavajući angažovanost i zadovoljstvo korisnika.
  • Upravljanje više sajtova: CMS koji podržava upravljanje višestrukim sajtovima omogućava korisnicima da iz jednog mesta upravljaju različitim domenima ili poddomenima. Ovo je idealno za organizacije koje vode nekoliko projekata, kao što su brendovi sa različitim proizvodnim linijama, ili kompanije koje imaju regionalne informativne sajtove. Centralizovano upravljanje štedi vreme, smanjuje potrebu za višestrukim timovima za upravljanje sadržajem i minimizira rizik od neusklađenosti u sadržaju.
  • Optimizacija za različite regije: Integracija sa alatima za lokalizaciju ne samo da pomaže u prilagođavanju sadržaja za različite jezičke i kulturne kontekste, već i omogućava optimizaciju SEO za specifične regionalne tržišne uslove. Prilagođavanje ključnih reči, meta opisa i drugih SEO elemenata za svaki jezik ili region može znatno poboljšati vidljivost na pretraživačima u tim oblastima.

Ove napredne funkcionalnosti CMS platformi dramatično unapređuju globalni doseg i operativnu efikasnost kompanija, omogućavajući im da lako prilagođavaju i distribuiraju sadržaj prema specifičnim potrebama i zahtevima različitih tržišta.

4. Pristupačnost i usklađenost


CMS platforme su od vitalnog značaja u osiguravanju da web sadržaj bude dostupan i pristupačan svim korisnicima, uključujući osobe sa invaliditetom. Takođe, one igraju ključnu ulogu u usklađivanju web stranica sa međunarodnim pravnim standardima i regulativama.

  • Pristupačnost sadržaja: Moderni CMS sistemi pružaju alate i funkcije koje pomažu u kreiranju web stranica koje su u skladu sa smernicama za pristupačnost, kao što su Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) - poput podrške za navigaciju tastaturom, alternativnih tekstova za slike, i drugih tehničkih specifikacija koje čine sadržaj dostupnim osobama sa različitim vrstama invaliditeta.
  • Usklađenost sa zakonima: CMS platforme olakšavaju usklađivanje sa zakonima kao što su Opšta uredba o zaštiti podataka (GDPR) ili Američki zakon o osobama sa invaliditetom (ADA). Oni nude funkcionalnosti kao što su upravljanje pravima pristupa podacima, šifrovanje podataka i alate za praćenje pristanka korisnika, što pomaže organizacijama da se pridržavaju ovih zakona i izbegnu potencijalne pravne sankcije.
  • Poboljšanje reputacije i dostupnosti: Usklađenost sa pravnim standardima i obezbeđivanje visokog nivoa pristupačnosti povećava reputaciju organizacije i čini web sadržaj dostupnim širem spektru korisnika.

CMS platforme koje uključuju ove funkcije omogućavaju organizacijama da lako održavaju stalnu usklađenost kroz automatizovane procese i predloške koji su već prilagođeni zahtevima za pristupačnost i usklađenost.

5. Saradnja u realnom vremenu i planiranje objavljivanja sadržaja


Mogućnost saradnje više korisnika u realnom vremenu i planiranje objavljivanja sadržaja su ključne funkcije CMS-a koje podržavaju timski rad i efikasnost. CMS platforme omogućavaju korisnicima da zajednički rade na sadržaju, uređuju ga i odobravaju pre njegovog objavljivanja, kao i da planiraju objave unapred za optimalno vreme, što je naročito korisno za organizacije sa timovima u različitim vremenskim zonama.

  • Saradnja u realnom vremenu: moderni CMS sistemi podržavaju funkcije koje omogućavaju više korisnika da istovremeno rade na istim dokumentima ili projektima (zajedničko uređivanje tekstova, komentarisanje i praćenje izmena u realnom vremenu)
  • Planiranje objavljivanja: CMS platforme omogućavaju unapredno planiranje objavljivanja sadržaja, što korisnicima daje mogućnost da unapred odrede datum i vreme kada će njihov sadržaj biti objavljen
  • Upravljanje zadacima i odobrenjima: napredni CMS-ovi pružaju alate za upravljanje zadacima i procesima odobravanja, koji omogućavaju administratorima da postavljaju zadatke, prate napredak i upravljaju procesom odobravanja sadržaja
  • Automatizacija procesa: automatsko postavljanje sadržaja na društvene mreže ili slanje sadržaja e-mail pretplatnicima

Implementacija ovih funkcija unutar CMS platforme značajno unapređuje produktivnost, omogućava bolju kontrolu nad sadržajem i povećava efikasnost operacija, čineći ih neophodnim alatima za moderne organizacije koje žele da optimizuju svoje digitalne operacije i poboljšaju saradnju unutar tima.

6. Optimizacija performansi


CMS platforme igraju ključnu ulogu u optimizaciji performansi web stranica, što direktno utiče na SEO i korisničko iskustvo. Bolje performanse se postižu kroz nekoliko ključnih funkcija:

  • Brže vreme učitavanja: CMS može automatski optimizovati veličinu slika i drugih medijskih elemenata kako bi se ubrzalo učitavanje stranica. Takođe, moderni CMS sistemi podržavaju asinkrono učitavanje resursa, što značajno smanjuje vreme potrebno za prikaz sadržaja korisniku.
  • Bolji mehanizmi keširanja: Keširanje sadržaja omogućava CMS-u da skladišti kopije često pristupanih stranica ili elemenata, smanjujući time opterećenje na serveru i poboljšavajući brzinu odziva web stranice. Ovo uključuje i keširanje na strani klijenta i servera.
  • Optimizovano rukovanje medijima: CMS sistemi nude alate za efikasno upravljanje medijskim datotekama, uključujući automatsko smanjivanje rezolucije i kompresiju datoteka bez gubitka kvaliteta. Ovo ne samo da poboljšava performanse, već i optimizuje iskorišćenost resursa.
  • Optimizacija resursa: Mnogi CMS sistemi nude ugrađene alate za minifikaciju i kombinovanje CSS i JavaScript datoteka, što smanjuje broj HTTP zahteva potrebnih za učitavanje stranice.

Sve ove funkcije zajedno doprinose bržem i efikasnijem web okruženju, što rezultira boljim pozicioniranjem na pretraživačima i povećava zadovoljstvo korisnika. CMS platforme koje efikasno upravljaju ovim aspektima performansi mogu značajno poboljšati ukupnu digitalnu prisutnost organizacije.

7. Upravljanje bekendom i frontendom


U kontekstu CMS-a, backend se odnosi na administrativni deo gde se sadržaj kreira, upravlja i organizuje. Ovaj deo je pristupačan uglavnom administratorima i kreatorima sadržaja.

Backend je dizajniran za funkcionalnost, a ne za estetiku, i fokusiran je na alate i podešavanja koja pomažu u upravljanju web stranicom.

Frontend, s druge strane, je ono što posetioci vide. To je "lice" veb stranice, koje uključuje sve što je dizajnirano da bude prijateljski i vizualno privlačno.

Frontend prikazuje sadržaj koji se upravlja iz backend-a u strukturiranom i dizajniranom formatu.

8. Sigurnost podataka u CMS sistemima


Sigurnost podataka je ključna u platformama CMS-a zbog osetljive prirode sadržaja i podataka korisnika koje obradjuju. CMS sistemi uključuju nekoliko mera sigurnosti:

  • Autentifikacija korisnika i ovlašćenja (User authentication and permissions): Osigurava da samo ovlašćeni korisnici mogu pristupiti određenim nivoima sistema.
  • Enkripcija podataka (Data encryption): Štiti podatke koji se prenose između korisnika i sajta od presretanja.
  • Redovna ažuriranja i “zakrpe” (Regular updates and patches): Štite od ranjivosti ažuriranjem softvera redovno.
  • Sistemi za rezervnu kopiju i vraćanje podataka (Backup and recovery systems): Omogućavaju vraćanje podataka u slučaju gubitka ili oštećenja.

Ove funkcije pomažu u očuvanju integriteta i poverljivosti podataka unutar CMS platformi.

Najpoznatiji sistemi za upravljanje sadrzajem u svetu


Izbor pravog CMS-a zavisi od specifičnih potreba projekta, tehničke stručnosti korisnika i željenog nivoa prilagođavanja. Evo nekih primera najvećih CMS sistema u svetu:

1. WordPress


WordPress je najpopularniji CMS na tržištu, poznat po svojoj izuzetnoj fleksibilnosti i ogromnoj zajednici korisnika i developera.

Platforma je pogodna za sve, od malih blogova do velikih korporativnih web stranica, nudeći obilje tema i dodataka za personalizaciju i proširenje funkcionalnosti.

WordPress: Izvorno dizajniran kao platforma za blogovanje, WordPress je evoluirao u svestran CMS idealan za blogere, male do srednje velike poslove, pa čak i neke velike organizacije. Njegova jednostavnost i obimni ekosistem dodataka (plugin-ova i addon-ova) i tema čine ga pogodnim za kreiranje različitih vrsta web stranica, od jednostavnih blogova do složenijih e-commerce sajtova.

Primer - Sony Music: Soni koristi WordPress da predstavi svoje umetnike i njihovu muziku preko veoma vizuelne i interaktivne veb stranice. Fleksibilnost platforme im omogućava da kreiraju objave prilagođene umetnicima, albumima ili događajima, što dodatno olakšava upravljanje i redovno ažuriranje sadržaja.

2. Joomla


Nudi izbalansiranu kombinaciju moći i jednostavnosti, čineći ga idealnim za srednje velike projekte koji zahtevaju više funkcionalnosti od onih koje nudi WordPress.

Joomla je poznat po svojoj fleksibilnosti u upravljanju sadržajem i snažnim opcijama za prilagođavanje.

Joomla: Joomla nudi ravnotežu između jednostavnosti za korišćenje i dobrih funkcionalnosti, što ga čini pogodnim za e-commerce sajtove i sajtove za društveno umrežavanje. Pruža obiman i raznovrstan skup ugrađenih funkcija i visoko je prilagodljiv, idealan za srednje velike biznise ili organizacije koje zahtevaju obimniji sistem za upravljanje sadržajem.

Primer - iTWire: Ovaj vebsajt za vesti iz sveta tehnologije i informacija koristi Joomla kao svoj CMS za upravljanje i organizovanje širokog spektra članaka i medijskog sadržaja. Napredne funkcije za upravljanje sadržajem koje Joomla nudi čine je idealnim izborom za iTWire, koji zahteva pouzdano i fleksibilno rešenje za rukovanje velikim količinama sadržaja, ažuriranjima, kao i za raznorazne interakcije korisnika. Dobre sigurnosne karakteristike takođe obezbeđuju da podaci i sadržaj ostanu zaštićeni, što je ključni aspekt za medijsku kuću koja se bavi osetljivim i blagovremenim informacijama.

3. Drupal


Izlazi u susret zahtevnijim projektima sa složenijim strukturama. Ova platforma je poznata po svojoj snažnoj podršci za kompleksne web stranice, visokom nivou sigurnosti i skalabilnosti.

Drupal je idealan izbor za velike korporativne web stranice, portale sa velikim količinama sadržaja i web aplikacije koje zahtevaju rigorozno upravljanje korisničkim dozvolama.

Drupal: Posebno je pogodan za kreiranje visoko prilagođenih sajtova koji zahtevaju složenu organizaciju podataka, kao što su platforme za zajednice s mnogo korisnika, online prodavnice s hiljadama proizvoda ili sajtovi koji moraju da se integrišu s drugim aplikacijama.

Primer - Tesla: Tesla koristi Drupal za svoje veb stranice, pokazujući kako Drupal može da se nosi sa velikim prometom i složenim, dinamičkim interfejsima. CMS podržava Teslinu potrebu za snažnom i fleksibilnom platformom koja može efikasno da upravlja bogatim medijskim sadržajem i interakcijama korisnika.

4. Upoznajte ReadyCMS


ReadyCMS platforma razvijena je sa fokusom na brzinu, intuitivnost i optimizaciju, specijalizovana za digitalne izdavače, marketinške agencije i preduzetnike. Njegove glavne karakteristike uključuju:

  • Intuitivni korisnički interfejs: Dizajniran za lakoću upotrebe, čineći platformu pristupačnom bez obzira na tehničko predznanje.
  • Skalabilnost i fleksibilnost: Prilagođava se rastućim poslovnim potrebama, podržavajući veće količine sadržaja i složenije zahteve.
  • Napredni SEO i analitički alati: SEO i analitički alati zaduženi za poboljšanje vidljivosti i marketinga dolaze integrisani, a ne u obliku pluginova koji bi zahtevali dodatan trud ili tehničko znanje.
  • Headless arhitektura: Omogućava fleksibilniju distribuciju sadržaja preko različitih platformi.
  • Poboljšana sigurnost i performanse: Nudi veliku sigurnost, a pritom smanjuje potrebu za održavanjem i troškove hostinga

ReadyCMS: Razvijen sa fokusom na brzinu, intuitivnost i optimizaciju, ReadyCMS je idealan za digitalne izdavače, marketinške agencije i preduzetnike. Podržava brzo raspoređivanje sadržaja i nudi alate koji su laki za korišćenje, čak i za one bez dubokog tehničkog znanja. Njegova headless arhitektura omogućava fleksibilnu distribuciju sadržaja preko različitih platformi.

ReadyCMS predstavlja platformu koja raste sa svojim klijentima i njihovim poslovanjem, olakšavajući upravljanje sadržajem bez kompromisa sa sigurnošću i performansama.

Od saradnje sa digitalnim agencijama poput Creative Brackets (gde pružamo raznorazne alate napravljene za unapređenje digitalnog marketinga), do saradnje sa Prodavnicom alata koja ima nekoliko desetina hiljada proizvoda na svom sajtu (sa performansama kojima se ni Drupal ne bi postideo), ReadyCMS pokazuje (i dokazuje) šta ga čini jedinstvenom platformom na ovom tržištu.

Vizuelni prikaz


Feature WordPress Joomla Drupal ReadyCMS
Lakoća korišćenja Veoma lako za korišćenje Prilagođeni korisniku Zahteva učenje Lako i veoma intuitivno
Mogućnost proširivanja
Obilje plaginova i tema
Dobar izbor ekstenzija
Veoma prilagodljiv
Visoka fleksibilnost, manja zavisnost od ekstenzija
SEO
Odlična uz plaginove
Odlična uz ekstenzije
Napredne SEO sposobnosti
Integrisani napredni SEO alati
Sigurnost
Visoka uz prave plaginove
Good, but needs extensions
Odlična
Odlična
Tipična upotreba
Blogovi, mali - srednji vebsajtovi
E-trgovina, mala preduzeća
Velike korporacije, složeni sajtovi
Veliki raspon, od malih preduzeća do velikih korporacija
Tehničko znanje potrebno za upotrebu
Nisko do umerenog
Umereno
Visoko
Nisko do umerenog
Cena
Uglavnom besplatno, troškovi za dodatke
Uglavnom besplatno, troškovi za dodatke
Uglavnom besplatno, troškovi za dodatke
Može da varira u zavisnosti od naprednih funkcionalnosti (nema skrivenih troškova)

„Content is king”


Bez obzira na to da li ste iskusni digitalni profesionalac ili tek započinjete svoje online putovanje, CMS-ovi poput ReadyCMS-a nude vam sve alate koji su vam potrebni za uspeh.

Slobodno kreirajte svoj sadržaj, za sve ostalo tu smo mi.

Pozivamo vas da iskusite moć ReadyCMS-a i otkrijete kako naša platforma može transformisati vaš digitalni sadržaj.

 

Bozidar Savicic

Bozidar Savicic


Technical writer / Content strategist

Ostavite komentar




Podelite članak

sa Vašim prijateljima