InnoVativnost je stigla u region! InnoSchool projekat i u Srbiji.


Regionalna agencija za razvoj i evropske integracije (RAREI) je 24. decembra 2018. godine, predstavila projekat pod pokroviteljstvom Evropske Unije pod nazivom "InnoSchool".

0 komentar(a)
  • Članak
  • Komentari
  • Povezano

Uvek smo rado viđeni gosti na projektima razvijanja preduzetničke svesti i edukacije.

Regionalna agencija za razvoj i evropske integracije (RAREI) je 24. decembra 2018. godine, predstavila projekat pod pokroviteljstvom Evropske Unije pod nazivom "InnoSchool".


"Veliko nam je zadovoljstvo što smo deo ovog poduhvata i što imamo šansu da kao digitalna agencija učestvujemo u širenju i predstavljanju projekta širokim masama u cilju osnaživanja preduzetničke kulture i podsticanja angažovanja kako mladih, tako i srednjoškolskih ustanova u oblasti društvenih inovacija i preduzetništva."

- Miloš Lukić / Creative Brackets

InnoSchool se bavi uvođenjem sistemskih promena koje su neophodne za jačanje preduzetničke kulture i povećanjem angažovanja mladih u oblasti društvenih inovacija i preduzetništva.

RAREI naglašava da je opšti cilj projekta podsticanje preduzetničkog duha kod učenika srednjih škola putem razvoja, testiranja i uvođenja inovativnog "InnoSchool" sistema učenja u već postojeću nastavu o preduzetništvu u srednjim školama i gimnazijama u kojima se ovaj predmet našao na listi izbornih predmeta.


U InnoSchool projekat je uključeno 11 projektnih partnera i 6 pridruženih strateških partnera kako bi stvorili jedinstveno partnerstvo zasnovano na sledećim osnovnim ekspertizama:

  • Socijalna inovacija / jačanje preduzetništva
  • Uticaj na obrazovanje
  • Ozbiljni aspekti igre / ICT
  • Olakšavanje politike i odgovornost za nastavne planove i programe.

Činjenica da će InnoSchool projekat biti pilotiran u 9 zemalja i ukupno 90 srednjih škola nam govori o ozbiljnosti ovog projekta finansiranog od strane fondova Evropske unije.

Prisutni na uvodnoj prezentaciji su mogli da saznaju da je projekat tek započet i kako njegovi predstavnici prenose, profesori i direktori srednjih skola su i više nego dobrodošli da se priključe daljoj fazi planiranja InnoSchool projekta, koji će finalnu fazu realizacije doziveti u 2021. godini.

Kao rezultat prvog dela projekta, uz zajedničke napore, obrazovni kadar iz 10 odabranih škola će osmisliti koncept interaktivne igre za online simulaciju društvenih inovacija i preduzetništva koji će pomoći kako učenicima tako i profesorima u savladavanju predmeta.

Aspekt međuškolskog takmičenja i korišćenje društvenih mreža potpomaže atraktivnosti sistema učenja.


Pozivamo sve srednje škole regiona da se priključe projektu kako bismo zajedno uveli inovativnost u obrazovni sistem. Takođe, nadamo se da će se kolege iz medijskih i PR agencija pridružiti i biti prvi koji će podeliti pojedinosti ovog projekta.

Posebno bismo se zahvalili predstavnicima RAREI organizacije, kolegama iz Pink & White agencije na organizaciji uvodnog događaja i obrazovnom kadru srednjoškolskih ustanova koje žele da se uključe u ovaj projekat.

Više o InnoSchool projektu:

http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/innoschool
http://www.rarei.rs/innoschool

Dokumenti:

Kontakt Info:

RAREI / Biljana Jončić
biljanajoncic@gmail.com

RAREI / Marija Janjić
marija.janjic88@gmail.com

{ Creative Brackets }

{ Creative Brackets }


Welcome to our blog! We hope you find the posts interesting and informative. We strive to bring you the latest and most relevant content on a variety of topics. Thank you for stopping by and we wish you a great day!

Ostavite komentar




Podelite članak

sa Vašim prijateljima